JONNY CLAYTON OCH GERWYN PRICE SVARAR

Balansera och få känslan typ som att skriva med en penna, hur håller du den? lek lite med darten, – Så snart du håller/hittar ditt grepp så blundar du och känner om pilen passar din hand så du inte tappar några fingrar i ditt grepp – dvs så inte själva darten är för kort, för smal, för lång.

Se vårt dartpilar bäst i test 2024 här.

När du sedan kastar skall du sikta på mitten av tavlan och se gärna att pilarna gör en liten kurva mot tavlan, dvs lite som ett flygplan som först går upp och sedan går ned för landning. Känns pilarna ok att hantera så är detta en bra början och val av pilar.

För nybörjare så rekommenderar vi lite tyngre darts, typ 24-27 gram, det är enklare att få till momentumet/flytet med tyngre pilar, men efter hand så utvecklas spelarnas muskler och reflexer vilket gör att många väljer att gå ned i vikt.

Det kan vara så men det mesta beror på styrka och kasthastighet så det är detta du skall fokusera på i första hand.

Det finns så många olika att välja mellan så det är svårt att säga exakt men börja med antingen raka/helt parallella eller torpedliknande och jobba dig därifrån.

Titta på darttavlan med båda ögonen, luta dig framåt och håll en stabil huvudposition där det känns bra och bekvämt att stå och du känner att pilen trycks iväg framför ögonen.

Prova gärna 2, 3, 4 eller 5 fingrar på darten och känn vad som fungerar bäst för dig, många av dom bästa spelarna har ju ett finger som rör precis vid själva övergången från darten till spetsen.

Enkelt! Kör klockan 1-20 och gör samma med kör dubblar

Beror såklart på talangen, men kastar du 3-6 månader och cirka 6-8 timmar i veckan så bör du kunna ha lite känsla

Köp en SightRight och lär dig att kasta rakt i början, annars kommer du för alltid att korrigera ett ”offline” kast.

KASTA MED COLIN LLOYD