Darttavla & piltavlor

Få ut det bästa av ditt dartspel med vårt imponerande sortiment av darttavlor. Oavsett om du är en entusiastisk amatör eller en erfaren spelare, har vi det du behöver för att höja dina färdigheter till nästa nivå. Våra piltavlor är av högsta kvalitet och tillgängliga för både inomhus- och utomhusbruk, så oavsett var du vill njuta av spelet kan du vara säker på att hitta rätt piltavla hos oss. Ifall du är intresserad av dartskåp med inbyggd piltavla så erbjuder vi även detta.

Utforska vårt breda utbud av darttavlor och piltavlor från populära varumärken som Winmau och många fler.

  • Dartskåp

    Dartskåp (5)

    Dartskåp - Köp darttavla med skåp Förvaring och skydd är avgörande för alla dartentusiaster, och ingenting slår ett högkvalitativt dartskåp för att hålla dina pilar och tillbehör säkra. Hos oss hittar du ett omfattande urval av dartskåp som är perfekta för både inomhus- och utomhusbruk. Våra dartskåp är tillverkade av trä av högsta kvalitet, vilket ger dem både en elegant…

Val av darttavla

Valet av rätt darttavla är avgörande för att uppnå bästa möjliga spelupplevelse och resultat. När det gäller piltavlor finns det olika faktorer att överväga, inklusive material och design.

Material på darttavlan

Materialvalet påverkar både hållbarheten och studsytan på tavlan. En populär och pålitlig typ av darttavla är s.k. bristle board som är tillverkad av sisal, en naturfiber från agaveväxter. Sisal ger en utmärkt yta för pilarna att fästa i och minskar risken för studs. Detta gör att tavlan kan hålla för många träffar utan att skadas, vilket ger en längre livslängd.

Storlek på tavlan

En annan faktor att överväga är storleken på darttavlan. Standardstorleken är 18 tum i diameter och är vanligast för professionellt bruk. Det är viktigt att ha tillräckligt med utrymme runt tavlan för att undvika eventuella hinder och ge tillräckligt med utrymme för spelare att stå bekvämt.

Form & design

Utformningen av piltavlan är också betydelsefull. En traditionell darttavla har numrerade segment som sträcker sig från 1 till 20 runt en central cirkel kallad bullseye. Det finns även olika ringar för att indikera olika poängvärden. En högkvalitativ tavla kommer att ha tydliga markeringar och kontrastfärger för att underlätta avläsning och precision. Vid val av darttavla är det också viktigt att tänka på var du kommer att spela. För inomhusbruk rekommenderas en standard darttavla, medan för utomhusbruk kan en väderbeständig tavla vara mer lämplig. Så oavsett om du är en entusiastisk amatör eller en professionell spelare, kommer valet av rätt darttavla att påverka ditt spel.